Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Υπουργείο Γενικός Διευθυντής

Γενικός ΔιευθυντήςΓενική Διευθύντρια Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
κα Ολυμπία Στυλιανού


Η Ολυμπία Στυλιανού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1954. Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Σπούδασε Οικονομικά σε Σχολές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και απέκτησε τους τίτλους BSc Economics από το London School of Economics και MSc Economics από το School of Oriental and African Studies.

Κατά την περίοδο 2.10.1980 μέχρι 30.6.1992 η κυρία Στυλιανού εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού της Κυβέρνησης όπου ανελίχθηκε μέχρι τη θέση του Ανώτερου Λειτουργού Προγραμματισμού. Τα καθήκοντά της αφορούσαν τη διεξαγωγή μελετών, υποβολή προτάσεων πολιτικής, αξιολόγηση σχεδίων και προγραμμάτων, ετοιμασία και παρακολούθηση της εφαρμογής των Σχεδίων Ανάπτυξης σε διάφορους τομείς. Μεταξύ άλλων, χειρίστηκε θέματα σχετικά με τον πληθυσμό, εργατικό δυναμικό, ανεργία, βιομηχανική κατάρτιση, τιμές, κατανομή εισοδήματος, ρόλο της γυναίκας στην οικονομική ανάπτυξη, πολιτική για την τεχνολογία και κοινωνική πολιτική.

Από 1.7.1992 μέχρι 30.11.2004 η κυρία Στυλιανού υπηρέτησε στη θέση Διευθυντή Βιομηχανίας, η οποία μετονομάστηκε σε Διευθυντή Εμπορίου και Βιομηχανίας, στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση, εποπτεία και συντονισμό της εργασίας στους ακόλουθους τομείς: βιομηχανική ανάπτυξη, βιομηχανικές περιοχές, τυποποίηση και έλεγχος ποιότητας, βιομηχανικές εφαρμογές, βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, ενέργεια, βιομηχανία και περιβάλλον, μετρολογία, χειροτεχνία. Μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ανέλαβε ενεργό ρόλο στο χειρισμό θεμάτων εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στα κεφάλαια της Ελεύθερης Διακίνησης Αγαθών, Ενέργειας και Βιομηχανίας.

Μετά την προαγωγή της από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας στη θέση του Γενικού Διευθυντή, η κυρία Στυλιανού τοποθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από 1.12.2004, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι 9.1.2014. Από τη θέση αυτή, η κυρία Στυλιανού συνέβαλε στη διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικής στους τομείς της Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο 2005, έχοντας χειριστεί θέματα όπως η εισαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων, η εισαγωγή του Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου, η αναδόμηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η αναμόρφωση της προϋπηρεσιακής κατάρτισης των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης κ.ά.

Η κυρία Στυλιανού υπήρξε μέλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Μαθητείας, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Κέντρου Παραγωγικότητας, Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου και Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αναπήρων, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνικών Ορχηστρών Κύπρου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μουσείου Κώστα Αργυρού.

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυρία Στυλιανού τοποθετήθηκε στη θέση Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος από 10.1.2014

Η κυρία Στυλιανού είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.
Σχετικά Αρχεία:

Κατεβάστε το αρχείο Acrobat CV Permanent Secretary greek.pdfjpg Mrs Olympia Stylianou.jpg


ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΖΩΩΝ

Από τη στιγμή που ερχόμαστε σ’ αυτό τον κόσμο, είμαστε μαζί. Ο καθένας μπορεί να αφήσει το στίγμα του, αλλά μαζί μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά. Και είναι γι’ αυτό που ψηφίζουμε.'
 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2018

ANALYSIS OF THE FUNCTION AND STRUCTURE OF THE MINISTRY OF AGRICULTURE, NATURAL RESOUSES AND ENVIRONMENT (MANRE) OF THE REPUBLIC OF CYPRUS

Τηλέφωνα Παροχής Πληροφοριών στο Κοινό

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Η Ευρώπη σου - Πληροφορίες για  Ευρωπαίους Πολίτες και Επιχειρήσεις

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αν δεις Φωτιά

Κάντο Ηλεκτρονικά - Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

e-procurement

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

Περί Κύπρου