Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αγρόκυπρος
Άρθρα - Συνεντεύξεις > Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στις 18 Μαΐου 2023

Άρθρα - ΣυνεντεύξειςΜε τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στις 18 Μαΐου 2023

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος είχε στις 18 Μαΐου 2023, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο κ. Sultan Ahmet Al Suwaidi.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών και να συζητηθούν θέματα σε σχέση με τη φετινή παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP28, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα οποία θα προεδρεύσουν της διάσκεψης. Ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε τον κ. Al Suwaidi για τις βασικές προτεραιότητες και ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της COP28, για τα αποτελέσματα που η Κυπριακή Δημοκρατία θα ήθελε να επιτευχθούν στην COP28, καθώς και για το εθνικό Σύστημα Διακυβέρνησης για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.


Από την πλευρά του, ο κ. Al Suwaidi εξέφρασε την ευαρέσκειά του και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία.


Τμήμα Γεωργίας

Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

Τμήμα Δασών

Κτηνιατρικές Υπηρεσίες

Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών

Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων

Τμήμα Μετεωρολογίας

Τμήμα Περιβάλλοντος

Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης

Κύπρος και Ομοσπονδία