ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Αγροβιοτεχνολογία


Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων



Το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) δημιουργήθηκε το 2010-11 και έχει σαν αποστολή την Μικροβιολογική, Χημική και Οργανοληπτική ανάλυση τροφίμων και πρώτων υλών, με στόχο να βοηθήσει την έρευνα στον ευρύτερο τομέα της παραγωγής και διάθεσης ποιοτικών, θρεπτικών, ασφαλών και οργανοληπτικά αποδεκτών τροφίμων.

Ερευνητικό Ενδιαφέρον
  • Λειτουργικά τρόφιμα και φυσικά συντηρητικά / πρόσθετα.
  • Μικροβιολογική και χημική ποιότητα των τροφίμων (ασφάλεια τροφίμων).
  • Θρεπτική αξιολόγηση τροφίμων.
  • Βελτίωση μεθόδων παραγωγής και τυποποίηση παραδοσιακών προϊόντων.

Ερευνητική Δραστηριότητα
  • Διερεύνηση της αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής ικανότητας φυσικών προϊόντων
  • Διερεύνηση της επίδρασης της επεξεργασίας και του μαγειρέματος, στα θρεπτικά και αντιθρεπτικά στοιχεία σε ξηρούς σπόρους λουβιού


Πίσω
_______________________________________________
© 2012 - 2024 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών