Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός κ. Τίμης Ευθυμίου επικεφαλής εκστρατείας
για την ενημέρωση των αμπελουργών σχετικά με το Στρατηγικό Σχέδιο
Στήριξης και Ανάπτυξης της Αμπελουργίας
- 28/01/2005 - 28/01/2005


Ανταποκρινόμενος στη δέσμευση της Κυβέρνησης για πλήρη ενημέρωση των αμπελουργών σχετικά με τα μέτρα του Στρατηγικού Σχεδίου Στήριξης και Ανάπτυξης της Αμπελουργίας, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου 2004, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Τίμης Ευθυμίου μίλησε χθες σε περιφερειακή σύσκεψη στην Κυπερούντα στην οποία πήραν μέρος αμπελουργοί των Κοινοτήτων της περιοχής Πιτσιλιάς.

Μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη, ο κ. Υπουργός κ. Τίμης Ευθυμίου υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχή εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου Στήριξης και Ανάπτυξης της Αμπελουργίας καθότι με αυτό εξασφαλίζεται η εισοδηματική στήριξη των αμπελουργών και δίνεται η επιλογή στους ενδιαφερομένους να αναδιαρθρώσουν τους αμπελώνες τους και να παράξουν κρασιά ποιότητας.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος που συνεργάστηκε στενά με το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις Αγροτικές Οργανώσεις.

Ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο έχει άμεσους και μεσομακροπρόθεσμους στόχους και ότι σ’ αυτό υπάρχουν πέντε κύριοι άξονες με επιμέρους μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν το εισόδημα των αμπελουργών, θα επιτρέψουν στους αμπελουργούς να αναδιαρθρώσουν τους αμπελώνες τους και σταδιακά να επιλύσουν το πρόβλημα των πλεονασμάτων σταφυλιών υποδεέστερης ποιότητας, τα οποία δημιούργησαν και το σοβαρό πρόβλημα διάθεσης τους το 2004.


Τέλος, ο κ. Υπουργός κάλεσε τους αμπελουργούς της Πιτσιλιάς ν’αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το Στρατηγικό Σχέδιο ώστε να παράξουν κρασιά με Ονομασία Προέλευσης και να βελτιώσουν το εισόδημά τους.

Στην περιφερειακή σύσκεψη μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων, οι οποίοι ανέλυσαν τα μέτρα του Στρατηγικού Σχεδίου Στήριξης και Ανάπτυξης της Αμπελουργίας που ενδιαφέρουν άμεσα τους αμπελουργούς της Πιτσιλιάς.
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ