Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου - 20/03/2019 02:15:38 μμ


Ο 12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωργίας και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), καθώς και του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Συνεργαζόμενοι φορείς με το Τμήμα Γεωργίας είναι ο Δήμος Λεμεσού, το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κύπρου (ΣΟΚ), η Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου (ΕΠΟΚ), ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων, ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου και ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου.

Επίσημο προπομπό των εκδηλώσεων που πλαισιώνουν το φετινό Διαγωνισμό, αποτελεί η ενημέρωση των οινοποιών για τις διαδικασίες και τους όρους συμμετοχής, που έγινε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, ώρα 16:00-18:00, στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης Λεμεσού. H ρύθμιση των διαδικασιών του Διαγωνισμού βασίζεται στο διεθνές Πρότυπο 332A/2009 του OIV με τίτλο: “Standard for International Wine and Spirituous Beverages of Vitivinicultural Origin Competitions”.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η εκδήλωση δοκιμασίας Οίνων της Κύπρου που οργανώνει ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου για το κοινό και τους επισκέπτες της οικίας Επαρχίας, που θα γίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στο Adams Hotel στην Αγία Νάπα, ώρα 17:00-22:00.

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, διοργανώνεται παρόμοια οινική εκδήλωση από τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου με τίτλο «Οίνος-Άρωμα Κύπρου, για το κοινό της Λευκωσίας, που θα γίνει στo προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου (πλησίον της Πλατείας Ελευθερίας), ώρα 18:00-22:00.

Η επίσημη Δημοσιογραφική Διάσκεψη θα γίνει την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, ώρα 10:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης Περιβάλλοντος, καθώς και της Προέδρου του OIV.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, το Τμήμα Γεωργίας διοργανώνει Τεχνική Ημερίδα με τίτλο “The wine production in the sphere of differentiation and global competitiveness” στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης” στη Λεμεσό, ώρα 18:00-22:00. Το πάνελ ομιλητών στοχεύει να αναδείξει ότι οι γηγενείς ποικιλίες αποτελούν στοιχείο μοναδικότητας και αυθεντικότητας των οίνων που παράγονται σε διάφορες αμπελουργικές περιοχές του κόσμου, καθώς και στοιχείο διαφοροποίησης από το διεθνή ανταγωνισμό.

Το τετραήμερο 9-12 Απριλίου 2019, θα υλοποιηθεί το Διαδικαστικό Μέρος του Διαγωνισμού από επταμελή Κριτική Επιτροπή διεθνούς κύρους υπό της Δρ. Regina Vanderlinde, Προέδρου του OIV.

Κατά την βδομάδα του Διαγωνισμού (9-12 Απριλίου 2019) οργανώνονται από το Υφυπουργείο Τουρισμού, εκπαιδευτικές εκδρομές στους «Δρόμους του Κυπριακού Κρασιού» για τους προσκεκλημένους ξένους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός του Διαγωνισμού.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Τελετή Βράβευσης και το Επίσημο Δείπνο» που θα διεξαχθεί τo Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στο Royal Hall Λευκωσία, ώρα 19:00-23:00.
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ