Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα έκτακτα μέτρα στήριξης για τα εσπεριδοειδή από τις επιπτώσεις του Ρωσικού Εμπάργκο - 07/11/2014 12:02:49 μμ


Το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα έκτακτα μέτρα στήριξης για τα εσπεριδοειδή από τις επιπτώσεις του Ρωσικού Εμπάργκο. Η προκήρυξη αφορούσε το μέτρο της «Πρώιμης συγκομιδής σε Μαντόρες και πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια» και το Μέτρο της «Αποσύρσης εσπεριδοειδών από την αγορά για τις ποικιλίες Νόβα, Μιννεόλα, Κλημεντίνες και ομφαλοφόρες ποικιλίες Πορτοκαλιών». Τα μέτρα αφορούσαν 19.220 τόνους εσπεριδοειδών, ποσότητα η οποία ισοδυναμεί με τις ετήσιες ποσότητες εσπεριδοειδών που εξήχθηκαν στη Ρωσική αγορά τα τελευταία έτη.

Η επιτυχία με την οποία στέφθηκαν τα μέτρα αποδεικνύεται από το σύνολο των ποσοτήτων που προκύπτει από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι οποίες ξεπέρασαν τις 28.000 τόνους. Η Αρμόδια Αρχή (Τμήμα Γεωργίας) μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα ενημερώσει τους ενδιαφερομένους για τα αποτελέσματα της εξέτασης των αιτήσεων τους και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα για τα οποία έχουν εγκριθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Εκκρεμει η απόφαση για την τρίμηνη παράταση της υλοποίησης του μέτρου για την Κύπρο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζει την Κυπριακή παραγωγή εσπεριδοειδών την οποία ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης σε επιστολή που απέστειλε στο νέο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Phil Hogan.
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ