Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα έκτακτα μέτρα στήριξης για τα εσπεριδοειδή από τις επιπτώσεις του Ρωσικού Εμπάργκο - 07/11/2014 12:02:49 μμ


Το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα έκτακτα μέτρα στήριξης για τα εσπεριδοειδή από τις επιπτώσεις του Ρωσικού Εμπάργκο. Η προκήρυξη αφορούσε το μέτρο της «Πρώιμης συγκομιδής σε Μαντόρες και πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια» και το Μέτρο της «Αποσύρσης εσπεριδοειδών από την αγορά για τις ποικιλίες Νόβα, Μιννεόλα, Κλημεντίνες και ομφαλοφόρες ποικιλίες Πορτοκαλιών». Τα μέτρα αφορούσαν 19.220 τόνους εσπεριδοειδών, ποσότητα η οποία ισοδυναμεί με τις ετήσιες ποσότητες εσπεριδοειδών που εξήχθηκαν στη Ρωσική αγορά τα τελευταία έτη.

Η επιτυχία με την οποία στέφθηκαν τα μέτρα αποδεικνύεται από το σύνολο των ποσοτήτων που προκύπτει από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι οποίες ξεπέρασαν τις 28.000 τόνους. Η Αρμόδια Αρχή (Τμήμα Γεωργίας) μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα ενημερώσει τους ενδιαφερομένους για τα αποτελέσματα της εξέτασης των αιτήσεων τους και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα για τα οποία έχουν εγκριθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Εκκρεμει η απόφαση για την τρίμηνη παράταση της υλοποίησης του μέτρου για την Κύπρο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζει την Κυπριακή παραγωγή εσπεριδοειδών την οποία ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης σε επιστολή που απέστειλε στο νέο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Phil Hogan.
FACEBOOK

Διεθνές έτος υγείας των φυτών 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ

Μητρώο Ψεκαστήρων Αριάδνη

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ COVID

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

BREXIT

Καθεστώς 16.4 Βραχείες Αλυσίδες και Τοπικές Αγορές

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων