Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός κ. Πολυνείκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Καπνοπαραγωγών - 18/04/2008


Το αίτημα για στήριξη της καπνοκαλλιέργειας συζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Πολυνείκη Χαραλαμπίδης σε συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με αντιπροσωπεία του Συνεργατικού Οργανισμού Καπνοπαραγωγών, που συνοδευόταν από εκπροσώπους των Αγροτικών Οργανώσεων. Στη σύσκεψη πήραν μέρος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Π. Πούρο.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία ζήτησε να βοηθηθούν οι καπνοπαραγωγοί για το απωλεσθέν εισόδημα των ετών 2007 και 2008 λόγω της ανομβρίας που δεν επέτρεψε την παραγωγή / συγκομιδή και διάθεση αποξηραμένου καπνού.

Ο Υπουργός κ. Πολυνείκης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Γεωργίας θα προσεγγίσει τα προβλήματα των καπνοκαλλιεργητών και των άλλων παραγωγών με κάθε κατανόηση με στόχο την επίλυσή τους. Ειδικότερα, ο κ. Πολυνείκης τόνισε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου μελετούν τρόπους ώστε η Κύπρος να χαρακτηριστεί ανομβριόπληκτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πράγμα που θα επιτρέψει να παραχωρηθούν ενισχύσεις στους διάφορους κλάδους της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από την ανομβρία. Συναφώς ο κ. Υπουργός πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης είναι συντονισμένες και στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις.

Καταληκτικά, ο κ. Πολυνείκης έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου του να μελετήσουν σε βάθος το πρόβλημα των καπνοκαλλιεργητών και τον μέλλον της καπνοκαλλιέργειας, προσθέτοντας ότι σύντομα θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους ενδιαφερομένους.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ