Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός συζήτησε προβλήματα των σιτητοκαλλιεργητών - 08/09/2005


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος της σιτηροκαλλιέργειας συζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Τίμης Ευθυμίου σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Αγροτικών Οργανώσεων και της Παγκύπριας Επιτροπής Σιτηροπαραγωγών. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Βουλευτές κ.κ. Ντίνος Χατζηνικολάου και Γεώργιος Τάσου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Πανίκος Πούρος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην αρχή της σύσκεψης, ο Υπουργός κ. Τίμης Ευθυμίου επεξήγησε ότι η Κυβέρνηση εφάρμοσε ό,τι υποσχέθηκε στους σιτηροπαραγωγούς και ανταποκρίθηκε πλήρως στα αιτήματα τους που ανέρχονταν στα £3.5-4 εκατ. με την παραχώρηση στήριξης ύψους £4.5 εκατ.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι τα αιτήματα αυτά αφορούσαν την αύξηση της εκταρικής επιδότησης των αροτραίων καλλιεργειών κατά £20 το εκτάριο για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, την κατά χάριν αποζημίωση 52 κοινοτήτων που είχαν καταγραφεί από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης ως αποτέλεσμα της πολυομβρίας, τη συμπερίληψη των προσφύγων γεωργών που κατοικούν σε συνοικισμούς στους δικαιούχους του μέτρου των εξισωτικών αποζημιώσεων των μειονεκτικών περιοχών, τη μείωση της τιμής του σπόρου που πωλείται από το Σποροπαραγωγικό Κέντρο του Τμήματος Γεωργίας κατά £30 τον τόνο, τη διερεύνηση του αιτήματος για απάλειψη μέρους των προστίμων που θα επιβληθούν από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και αφορούν τους σιτηροκαλλιεργητές, σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς, καθώς και τη συνέχιση του διαλόγου για επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του κλάδου της σιτηροκαλλιέργειας, χωρίς να παραβαίνει η Κυβέρνηση το κοινοτικό κεκτημένο.

Τέλος, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι ο διάλογος με τους σιτηροκαλλιεργητές για τα προβλήματα της φετινής χρονιάς θα συνεχιστεί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,
ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

6 Σεπτεμβρίου, 2005
9.2005.doc SITIROKALLIERGITES O YPOURGOS SIZITISE PROBLHMATA TOUS 6.9.2005.doc (Μέγεθος Αρχείου: 27,03Kb)
FACEBOOK

Διεθνές έτος υγείας των φυτών 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Καθεστώς 16.4 Βραχείες Αλυσίδες και Τοπικές Αγορές

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς