Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Προσπάθεια για αποζημίωση των ασφαλισμένων καλλιεργειών το συντομότερο, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας - 12/01/2015 01:11:17 μμ


Συντονισμενη προσπάθεια ούτως ώστε οι αποζημιώσεις των ασφαλισμένων καλλιεργειών να φτάσουν στους παραγωγούς το συντομότερο δυνατό εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.

Ο Υπουργός Γεωργίας στο πλαίσιο επισκέψεων σε πληγείσες απο την θεομηνία περιοχές,παρευρέθηκε το μεσημέρι σε συγκέντρωση γεωργών στο Ακάκι. Κατά τη συγκέντρωση, γεωργοί των γύρω περιοχών, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζήτησαν από τον Υπουργό την αρωγή του Κράτους για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν μετά και τις συνέπειες που είχε στην παραγωγή τους η χθεσινή πιο παγερή νύκτα του χειμώνα μέχρι σήμερα.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των γεωργών και παρουσία των Αγροτικών Οργανώσεων ο κ. Κουγιάλης δήλωσε ότι τόσο το προσωπικό του Τμήματος Γεωργίας όσο και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) έλαβαν οδηγίες για την άμεση καταγραφή των ζημιών και ζήτησε από τους γεωργούς να συνεργαστούν με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες για την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση των εκτιμήσεων. Ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι ειδικότερα για τις ζημιές που καλύπτονται από τον ΟΓΑ θα γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια οι αποζημιώσεις των ασφαλισμένων καλλιεργειών να φτάσουν στους παραγωγούς το συντομότερο δυνατό ενώ για τις υπόλοιπες θα πρέπει να καταρτιστεί ένα Εθνικό Πλαίσιο Αποζημιώσεων.

Οι Αγροτικές Οργανώσεις ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα των γεωργών και ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών παροχής βοήθειας στους πληγέντες παραγωγούς.


---
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

10/01/2015
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ