Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Συμμετοχή του Υπουργου Γεωργίας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Κυπριακή Δημοκρατία με τον οργανισμό FAO στη Ρωμη - 29/10/2014 08:50:02 πμ


Διεξήχθη, στις 27 Οκτωβρίου 2014, στη Ρώμη, με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία με τον Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα “Ο ρόλος της γυναίκας στην οικογενειακή γεωργία”. Η εκδήλωση οργανώθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Διαλόγου για την Οικογενειακή Γεωργία.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του FAO, η Γενική Διευθύντρια του World Food Programme (WFP) των Ηνωμένων Εθνών, ο Γραμματέας του International Fund for Agricultural Development (IFAD) των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και ο Πρέσβυς/Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους Οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών στη Ρώμη. Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, πληθώρα Υπουργών, Πρέσβεων, καθώς και Μόνιμων Αντιπρόσωπων από διάφορες Χώρες.

Στην ομιλία του ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι, ο ρόλος και η παρουσία των γυναικών στην οικογενειακή γεωργία συμβάλλει στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και στην περαιτέρω ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, στην αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών, στην αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου, στην ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, καθώς και στη διασφάλιση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραδοσιακής κουλτούρας. Ο κ. Υπουργός, κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι, η γυναίκα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αγροτικής οικονομίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Έκθεση κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων και τροφίμων, που διοργάνωσε ο Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους Οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, στη Ρώμη, κ. Γ. Πουλίδης.

Τόσο ο Γενικός Διευθυντής του FAO, όσο και η Γενική Διευθύντρια του WFP συνεχάρησαν την Κυπριακή Δημοκρατία που επέλεξε να αναδείξει αυτό το σημαντικό θέμα, δηλαδή, τη γυναίκα στην οικογενειακή γεωργία.
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ