Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Εκδήλωση τελετής λήξης του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων
και λαχανικών στα Σχολεία
- 25/05/2010 - 25/05/2010


Την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στις 11:00 το πρωί, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρης Ηλιάδης, θα κηρύξει την τελετή λήξης για τη σχολική χρονιά 2009 -2010 του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία στο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Χρυσοχούς, στην Πάφο.

Μετά την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή στις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, το Σχέδιο αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες την προσεχή σχολική χρονιά. Με το εν λόγω Σχέδιο προσφέρονταν στους 16.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων των επαρχιών Λάρνακας και Πάφου φρούτα ή λαχανικά, δωρεάν, δύο φορές την εβδομάδα, πριν από το μεγάλο διάλειμμα. Υπενθυμίζεται, ότι το Σχέδιο εφαρμόζεται υπό την ευθύνη του Τμήματος Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Απώτερος στόχος του Σχεδίου είναι η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά μέσω της εισαγωγής καλών διατροφικών συνηθειών από την μικρή ηλικία.

Το Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Χρυσοχούς είναι το Σχολείο που κέρδισε το διαγωνισμό ζωγραφικής με τη ζωγραφιά της μαθήτριας της έκτης τάξης, Γεωργίας Αρέστη. Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε το Δεκέμβριο μεταξύ όλων των παιδιών που λαμβάνουν μέρος στο Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία, για τη δημιουργία της αφίσας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για προβολή τους Σχεδίου τα επόμενα χρόνια και μέχρι τη λήξη του, το 2013.
FACEBOOK

Διεθνές έτος υγείας των φυτών 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Καθεστώς 16.4 Βραχείες Αλυσίδες και Τοπικές Αγορές

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς