Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός κ. Τίμης Ευθυμίου συμμετέσχε στις εργασίες της 33ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (FAO)
- 23/11/2005 - 23/11/2005


O Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Τίμης Ευθυμίου, επικεφαλής αντιπροσωπείας, εκπροσώπησε την Κύπρο στις εργασίες της 33ης Γενικής Συνέλευσης του FAO που πραγματοποιούνται στη Ρώμη μεταξύ 19 και 26 Νοεμβρίου για την έγκριση του Προγράμματος Δράσης και του Προϋπολογισμού του Οργανισμού για την επόμενη διετία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. Υπουργός είχε συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του FAO Δρ Jacques Diouf, κατά την οποία ανταλλάγηκαν απόψεις γύρω από τα θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού στον κόσμο, καθώς και για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, ο κ. Υπουργός συμμετείχε στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού για την περίοδο 2006-2011, κατά την οποία ο νυν Γενικός Διευθυντής επανεξελέγηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Ο κ. Υπουργός συγχάρηκε τον κ. Diouf για την επανεκλογή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά μαζί του και θα συνεισφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη των στόχων του FAO.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ο κ. Υπουργός συμμετείχε στις εργασίες της πρωινής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία αναλύθηκαν από το Γενικό Διευθυντή οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Οργανισμού, καθώς και η στρατηγική υλοποίησή τους για την επόμενη διετία.

Ο κ. Υπουργός αναχώρησε ακολούθως για τις Βρυξέλλες για συμμετοχή του στις εργασίες της 2692ης Συνάντησης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, θα καταθέσει στο Συμβούλιο το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την έγκριση του Σχεδίου Ρύθμισης Αγροτικών Χρεών. Επίσης, θα έχει διμερείς επαφές με τους ομολόγους του για την προώθηση του αιτήματος αυτού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ
ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
22 Νοεμβρίου, 2005
FACEBOOK

Διεθνές έτος υγείας των φυτών 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Καθεστώς 16.4 Βραχείες Αλυσίδες και Τοπικές Αγορές

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς