Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός κ. Τίμης Ευθυμίου περιόδευσε τα περίπτερα
των Εκθετών της 14ης Παγκύπριας Γεωργικής Έκθεσης

- 18/10/2005 - 18/10/2005


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Τίμης Ευθυμίου επισκέφθηκε χθες τη 14η Παγκύπρια Γεωργική Έκθεση όπου περιόδευσε τα περίπτερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ανθοκομικής Έκθεσης, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και των άλλων Εκθετών.

Ο κ. Υπουργός συνομίλησε με όλους σχεδόν τους Εκθέτες οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία του θεσμού στην προώθηση νέας τεχνολογίας για την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, ενώ, παράλληλα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μαζική προσέλευση του κοινού στην Έκθεση.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, στην Παγκύπρια Γεωργική Έκθεση, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πράγμα που, όπως είπε, στέλλει το μήνυμα ότι η Κύπρος είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι θα πρέπει ο αγροτικός μας τομέας να εκσυγχρονιστεί ώστε να γίνει βιώσιμος.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για το σημαντικό έργο που επιτελούν τα Τμήματα και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, καθώς και για την επιτυχή παρουσίαση της Έκθεσης η οποία, όπως τόνισε, συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και του κοινού γενικά, πράγμα που θα το βοηθήσει να συμμετάσχει στα αναπτυξιακά προγράμματα του Υπουργείου, να προβεί σε νέες επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, συμβάλλοντας έτσι στον εκσυγχρονισμό του γεωργικού τομέα.

Η 14η Παγκύπρια Γεωργική Έκθεση είναι κατά πολύ αναβαθμισμένη, καλύπτει εκθεσιακό χώρο πέραν τον 8,000 τετραγωνικών μέτρων, με 140 και πλέον Εκθέτες, είπε ο κ. Υπουργός, τονίζοντας ότι η προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση της στον εμπορικό τομέα θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του στην Παγκύπρια Γεωργική Έκθεση ο Πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων κ. Λώρης Τρύφων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας κ. Πανίκος Πούρος, ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων κ. Κίκης Πέτεβης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ
ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


14 Οκτωβρίου, 2005
FACEBOOK

Διεθνές έτος υγείας των φυτών 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Καθεστώς 16.4 Βραχείες Αλυσίδες και Τοπικές Αγορές

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς