Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ - 13/06/2017 11:18:13 πμ

*** ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ***
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προωθεί, σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εδώ και 9 χρόνια το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα για δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα παιδιά, με σκοπό την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και την πρόληψη της παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων χρόνιων παθήσεων (βλ. σχετική εγκύκλιο http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp5648).
Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Κ.Α΄, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διοργανώνουν, στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Μαρίνας, στις 16.6.17 και ώρα 10:30 π.μ., ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος και των συνοδευτικών μέτρων που εφάρμοσε φέτος, καθώς και γευσιγνωσία παρασκευασμάτων με λαχανικά.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις από τα παιδιά για τον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Μαρίνας Κ.Α΄, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδευτικών μέτρων που εφαρμόστηκαν (λαχανόκηπος).
Η επίδειξη παρασκευασμάτων με λαχανικά οργανώνεται σε συνεργασία με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, από τον εκπαιδευτή κ. Ανδρέα Κάσινο. Πρωτότυπες, θρεπτικές, ευπαρουσίαστες και εύγευστες συνταγές, με λαχανικά κατάλληλες για παιδιά, θα ετοιμαστούν με την βοήθεια του Chef, ο οποίος θα κάνει και σχετικές επιδείξεις στο κοινό.
Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν επίσης τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Κ.Β΄, καθώς και τα παιδιά του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση με τα παρασκευάσματα που θα ετοιμάσει ο Chef, για όλα τα παιδιά και τους παρευρισκομένους.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας ή στη Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μαρίνας Στροβόλου στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας:Επικοινωνία:Επικοινωνία:
Αντώνης Μαζέρης
Τηλ. 22606401
Χρυσταλλένη Λαζάρου
Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μαρίνας Στροβόλου Κ.Α΄
Τηλ. 99059820
Στάλω Κωνσταντίνου
Τμήμα Γεωργίας
Τηλ. 22819725
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Αγ ΜΑΡΙΝΑ .pdf (Μέγεθος Αρχείου: 612,46Kb)
FACEBOOK

Διεθνές έτος υγείας των φυτών 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Καθεστώς 16.4 Βραχείες Αλυσίδες και Τοπικές Αγορές

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς