Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Πραγματοποίηση Σεμιναρίου για την Υδροπονία - 08/06/2007


Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της ενδοϋπηρεσιακής εκπαίδευσης του Τμήματος Γεωργίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 23-25 Μαΐου, 2007, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών, ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Υδροπονία το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του συνάδελφου γεωπόνου, αείμνηστου Μάρκου Φαρκωνή.

Εισηγητής στο σεμινάριο, μετά από πρόσκληση του Τμήματος Γεωργίας, ήταν ο καθηγητής στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Μαυρογιαννόπουλος.

Στο Σεμινάριο παρουσιάστηκαν από τον Καθηγητή τεχνικά θέματα σχετικά με την υδροπονία (νέες εξελίξεις, νέα τεχνολογία κλπ), καθώς επίσης και τα αποτελέσματα ερευνητικής εργασίας που πραγματοποιείται στην Κύπρο από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών.

Το Σεμινάριο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός Λειτουργών του Τμήματος Γεωργίας και Λειτουργών του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο καλλιέργειας. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μονάδες υδροπονικών καλλιεργειών του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών στο Ζύγι, καθώς και σε ιδιωτικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου, Λάρνακας και Λεμεσού.

Με την ευκαιρία αυτή, το Τμήμα Γεωργίας επιθυμεί να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στον καθηγητή κ. Γιώργο Μαυρογιανόπουλο για την ευγενή καλοσύνη που είχε και την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί και αναπτύξει στο σεμινάριό μας το πολύ ενδιαφέρον θέμα της Υδροπονίας.
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ