Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Ανοίγει τις πύλες της η 14η Παγκύπρια Γεωργική Έκθεση - 12/10/2005


Την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στις 9.15 το πρωί, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Τίμης Ευθυμίου θα τελέσει, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου (Αίθουσα Β του συγκροτήματος Αιθουσών Πολλαπλής Χρήσης), τα εγκαίνια της 14ης Παγκύπριας Γεωργικής Έκθεσης, η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το βράδυ της Κυριακής 16 Οκτωβρίου.

Οι διοργανωτές της Παγκύπριας Γεωργικής Έκθεσης, που είναι η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων και το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με άλλους Οργανισμούς, έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Γεωργική Έκθεση να ανταποκριθεί στους στόχους της, καθώς και στις προσδοκίες του κοινού και των Εκθετών.

Η 14η Παγκύπρια Γεωργική Έκθεση αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς για το γεωργοκτηνοτροφικό μας κόσμο, τους εμπορευόμενους και το κοινό γενικά της Κύπρου. Η Έκθεση αντικατοπτρίζει τις τεράστιες προσπάθειες, τα έργα, τις δραστηριότητες και τις επιτεύξεις στον τομέα της γεωργικής ανάπτυξης, τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Τονίζεται ότι στην Έκθεση συμμετέχει για πρώτη φορά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με δικό της περίπτερο στο οποίο παρουσιάζονται, σε ειδικές προθήκες, προϊόντα που έχουν την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας όλων των χωρών-μελών της.

Σημαντική καινοτομία της φετινής Παγκύπριας Γεωργικής Έκθεσης αποτελεί η πραγματοποίηση για δεύτερη φορά της Ανθοκομικής Έκθεσης, η δυναμική παρουσία πολλών κοινοτήτων, καθώς και το κυπριακό αγροτόσπιτο που είναι κατάλληλα εξοπλισμένο και διακοσμημένο, προβάλλοντας έτσι σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την Έκθεση ως εξής: Την Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1 μ.μ. και το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 11 το βράδυ. Το Σάββατο και την Κυριακή η Έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 11 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

11 Οκτωβρίου, 2005.
FACEBOOK

Διεθνές έτος υγείας των φυτών 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Καθεστώς 16.4 Βραχείες Αλυσίδες και Τοπικές Αγορές

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς