Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΣΙΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - 13/07/2006


Τα προβλήματα του κλάδου της Σιτοκαλλιέργειας συζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Φώτης Φωτίου σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Αγροτικών Οργανώσεων και της Παγκύπριας Επιτροπής Σιτοπαραγωγών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Κυριάκο Καϊλά.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την παραχώρηση οικονομικής στήριξης στους σιτοπαραγωγούς λόγω της ανομβρίας και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την αγρανάπαυση και τα κριτήρια συμμετοχής των σιτοπαραγωγών στα διάφορα μέτρα του Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η αντιπροσωπεία ανέλυσε τις θέσεις της σχετικά με τα θέματα αυτά και ζήτησε τη βοήθεια του κ. Υπουργού ώστε ο κλάδος της σιτοκαλλιέργειας να επιβιώσει και να γίνει ανταγωνιστικός μέσα στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην πρώτη του επίσημη συνάντηση με τους εκπροσώπους των σιτοπαραγωγών, ο Υπουργός κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι έχει κάθε καλή διάθεση να συνεργαστεί και να αγγίξει τα προβλήματα του κλάδου. Θα με βρείτε φίλο και συμπαραστάτη και θα είμαι πάντοτε ανοικτός για διάλογο, είπε ο κ. Φωτίου, ενώ, παράλληλα, ζήτησε τη βοήθεια των μελών του κλάδου με στόχο τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Υπουργός έθεσε τις παραμέτρους της επιδιωκόμενης συνεργασίας, τονίζοντας ότι αυτή θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη ότι η Κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα τη φιλοαγροτική της πολιτική, πάντοτε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων και της ανάγκης για βελτίωση των δημοσιονομικών του κράτους.

Τέλος, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι κατέγραψε τις θέσεις των σιτηροκαλλιεργητών τις οποίες θα συζητήσει με τους τεχνοκράτες και σε πολιτικό επίπεδο για να σχηματίσει τις τελικές θέσεις του ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Τόνισε επίσης ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ενημερώσει σχετικά τους σιτηροκαλλιεργητές σε συνάντηση που θα έχει μαζί τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ11 Ιουλίου, 2006
FACEBOOK

Διεθνές έτος υγείας των φυτών 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Καθεστώς 16.4 Βραχείες Αλυσίδες και Τοπικές Αγορές

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς