Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Συνέδριο Ε.Ε. στη Λεμεσό με θέμα “Αγροτική Ανάπτυξη”
(Διάσκεψη τύπου στις 12:30 στο ξενοδοχείο Grand Resort) - 14/10/2008


Την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, διοργανώνει στο ξενοδοχείο GRAND RESORT (HAWAII) στη Λεμεσό, Συνέδριο με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τη διαμόρφωση στρατηγικής στον τομέα αυτό.

Τις εργασίες του Συνεδρίου, που διοργανώνεται ανά διετία, θα παρακολουθήσουν Υπουργοί Γεωργίας χωρών - μελών της E.E., καθώς και μελών της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου. Οι σύνεδροι, που θα ανέρχονται γύρω στα 600 άτομα, προέρχονται από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς των χωρών - μελών της Ε.Ε. που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Δρ Μιχάλης Πολυνείκης, η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Mariann Fischer Boel και η Επίτροπος Υγείας κα Ανδρούλα Βασιλείου.

Το Συνέδριο θα καλύψει, το πρωί στις 16 Οκτωβρίου, σε επίπεδο ολομέλειας, τις διάφορες πτυχές του θέματος “Αγροτική Ανάπτυξη”. Το απόγευμα θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα πέντε Εργαστήρια που θα καλύψουν τα εξής θέματα:

- Ανταγωνιστικότητα στον τομέα της γεωργίας.
- Προσαρμογή της γεωργίας και των δασών στις κλιματικές αλλαγές.
- Διαχείριση γης και δημόσια αγαθά.
- Ιδιαιτερότητες των αγροτικών αγαθών και η ανάπτυξη τους.
- Συνεταιριστικές προσεγγίσεις στην αγροτική ανάπτυξη.

Στις 12:30, ο Υπουργός κ. Πολυνείκης και η Επίτροπος κα Mariann Fischer Boel θα δώσουν διάσκεψη τύπου για τις εργασίες του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο θα επανέλθει το πρωί της 17ης Οκτωβρίου σε επίπεδο ολομέλειας για συμπεράσματα και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι. Το απόγευμα προγραμματίζονται Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αγροτικές παραδοσιακές κοινότητες και σε άλλους χώρους, ανάλογα με τα θέματα των Εργαστηρίων. Έτσι οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εμπειρίες και τα επιτεύγματα της Κύπρου στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, 16 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Πολυνείκης θα παραθέσει, στο Monte Caputo, δείπνο προς τιμή όλων των συνέδρων.
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ