Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Γεωργίας μελέτησε προβλήματα των Σιτοπαραγωγών - 13/04/2010


Ο καταρτισμός Μητρώου Αγροτών, η ρύθμιση των αγροτικών χρεών, η μειωμένη παραγωγή σιτηρών κατά το 2009, καθώς και η αποθήκευση της φετινής παραγωγής που αναμένετε αισθητά αυξημένη, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε σήμερα το απόγευμα υπό την προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των Αγροτικών Οργανώσεων ΠΕΚ, ΕΚΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και Παναγροτικού Συνδέσμου, καθώς και αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Επιτροπής Σιτοπαραγωγών με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Κυριάκο Καϊλά. Απο υπηρεσιακής πλευράς, στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Τμήματος Γεωργίας και του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) με επικεφαλής τη Γενική Διευθύντρια κα Αίγλη Παντελάκη.

Σχετικά με τα διάφορα προβλήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με υπόμνημα που κατάθεσαν οι σιτοπαραγωγοί προς τον κ. Υπουργό και μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε ότι θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε ότι άρχισε ήδη η προεργασία για τη δημιουργία Μητρώου Αγροτών και ότι ήδη κηρύχτηκε ανομβριόπληκτη η περιοχή της Νότιας Λευκωσίας με μέσο ποσοστό ζημιάς 70%, ενώ παράλληλα προωθείται η αξιολόγηση των δεδομένων για τις υπόλοιπες περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας, για την ενδεχόμενη ένταξή τους στο Εθνικό Πλαίσιο Χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με τις Αγροτικές Οργανώσεις και τους Σιτηροπαραγωγούς μέσα σε πνεύμα κατανόησης και συναντίληψης για να ξεπεραστούν όσο είναι δυνατόν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος μέσα στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που διέρχεται και η Κύπρος. Καταλήγοντας ο κ. Ηλιάδης διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως ότι θα συνεχιστεί ένας μόνιμος διάλογος με συνεργασία και διαφάνεια ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα.
FACEBOOK

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Ηλεκτρονικό εργαλείο οικονομικής διαχείρισης εκμεταλλεύσεων

Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμου»

Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ

Πολλαπλή Συμμόρφωση

ΚΑΠ μετά το 2020

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

BREXIT

Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Βιολογική καταπολέμηση της Ποντίκας

Σχέδιο Μεταθέσεων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου στο Τμήμα Γεωργίας

Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΚΟΑ: Κοινή Οργάνωση Αγοράς

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ