Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Γεωργίας

Βιογραφικό Σημείωμα Διευθύντριας


  Η Δρ Ανδρούλα Γεωργίου, γεννήθηκε, το 1959, στον Καραβά της Επαρχίας Κερύνειας. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Λαπήθου μέχρι το 1974 και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Θηλέων Κύκκου τo 1977.

  Το 1982 αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο στη συνέχεια απέκτησε Διδακτορικό στη βοτανική/γενετική των αγροστωδών.

  Το 1989 διορίστηκε Λειτουργός Γεωργικών Ερευνών στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών.

  Στη συνέχεια, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Φυτικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Riverside της Καλιφόρνιας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με ειδίκευση στη Δενδροκομία/Εσπεριδοειδή. Σε μεταγενέστερο στάδιο (2005), απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεύθυνση και Δημόσια Διοίκηση από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης.

  Στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών διετέλεσε Προϊσταμένη του Κλάδου Δενδροκομίας/Αμπελουργίας και Προϊσταμένη του Τομέα Παραγωγής.

  Τα ερευνητικά της προγράμματα στόχευαν στην επίλυση προβλημάτων της κυπριακής γεωργίας με κύριο αντικείμενο την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Επίσης, συμμετείχε σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και προγράμματα του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Αποτελέσματα της ερευνητικής της δραστηριότητας έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Αγρότης», «Γεωργικά Νέα», ημερήσιο Τύπο, καθώς και σε διεθνή περιοδικά.

  Από τις 15 Μαϊου του 2010, διορίστηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας.

  Είναι μέλος σε διάφορες επιστημονικές εταιρείες και συμβούλια και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Ελαιοκομικών Προϊόντων και του Συμβουλίου Εγγραφής Γεωπόνων Κύπρου.

Τεχνικός Έλεγχος Ψεκαστήρων

Ενιαία Ψηφιακή Θύρα

Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων

Μουσείο Κυπριακής Υπαίθρου

Χαλλουμι

Πληροφορίες για εισαγωγές Φυτών/Φυτικών προϊόντων στην Κύπρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ορθολογικής Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Μητρώο Ψεκαστήρων Αριάδνη

ΑΡΙΑΔΝΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

Banner Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων

Παρουσιάσεις εκπαιδεύσεων

BREXIT

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ COVID

Σχέδια πετρελαίου κίνησης

Αν δεις καπνό ή φωτιά

FACEBOOK

ΑΓΡΟΚΥΠΡΟΣ