Κυπριακή Δημοκρατία

Ανακοινώσεις


Τελετή Απονομής Βραβείων 2017 CY GPP AWARDS 2017 - EU Ecolabel – EMAS «το EU Ecolabel μέσα από τους μαθητές»


Την Παρασκευή 15/12/2017 ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης τέλεσε τα Βραβεία Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων, που πραγματοποιούνται στην Κύπρο για τέταρτη συνεχή χρονιά και απένειμε το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα EU Ecolabel σε νέα προϊόντα στην κατηγορία χρώματα/βερνίκια και το EMAS σε οργανισμούς/επιχειρήσεις.

Παράλληλα με τα βραβεία αυτά, βραβεύτηκαν οι καλύτερες προτάσεις της Περιβαλλοντικής Δράσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια των 25χρονων του EU Ecolabel στην Ευρώπη. Η διοργάνωση της περιβαλλοντικής δράσης πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, καθώς επίσης και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Η διοργάνωση της απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών.

Το αμφιθέατρο στο οποίο διεξήχθη η τελετή, παραχωρήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, η οποία ήταν και ο Μέγας χορηγός της εκδήλωσης.

Τα Βραβεία των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων της Κύπρου, CY GPP Awards, είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2014 και φαίνεται να έχει σημαντική ανταπόκριση από τις Αναθέτουσες Αρχές και Αναθέτοντες Φορείς, (Κρατικές Αρχές-Δημόσιος Τομέας), καθώς και από τους Οργανισμοί Δημοσίου Δικαίου και τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φέτος, για πρώτη φορά, πέραν από τις τους Φορείς του Δημόσιου Δικαίου, τα βραβεία απευθύνονταν και στους φορείς του ιδιωτικού τομέα.


Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatPress Release - CY GPP Awards 2017.pdf