Έργα από Ανταγωνιστικά Προγράμματα
Χώρος Μελών
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Διευθυντής


Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο Κώστας Χατζηπαναγιώτου αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1978 και μετά την στρατιωτική του θητεία ακολούθησε της Πτυχιακές του σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γεωλογία, με ειδίκευση στη Γεωλογία Περιβάλλοντος, στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου και αποφοίτησε το 1985. Ακολούθως απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων από το ΕΛΚΕΠΑ το 1988, την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Πανεπιστημίου Aberystwyth University of Wales το 2000 και τη Διεύθυνση και Δημόσια Διοίκηση του MIM το 2002. Μετέπειτα, απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο θέμα «Μελέτη γεωχημικών διεργασιών σε περιβάλλοντα απόθεσης στερεών αποβλήτων μεταλλευτικής δραστηριότητας και διεργασιών σχηματισμού προσχωματικών κοιτασμάτων σε παράκτια περιβάλλοντα συνδεόμενα με το Οφιολιθικό σύμπλεγμα του Τροόδους της Κύπρου».

Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο εργαστήριο Εφαρμοσμένη Γεωχημεία μεταξύ των ετών 1986 - 1989 και στην συνέχεια άσκησε το επάγγελμα του Γεωλόγου Μηχανικού περιβάλλοντος στην εταιρεία «ΓΕΩΕΡΕΥΝΑ» στην Κύπρο όπου και εργάστηκε μέχρι το τέλος του 1991.

Από το 1998 εκπροσωπεί την Κύπρο στο δίκτυο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δίκτυο IMPEL).

Είναι μέλος του ΕΤΕΚ, του Συνδέσμου Γεωλόγων και Μεταλλειολόγων Κύπρου και της Διεθνής Ένωσης Εκτίμησης Επιπτώσεων (International Association of Impact Assessment IAIA) από το 2001, καθώς υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου. Διετέλεσε εκπαιδευτής σε θέματα Περιβαλλοντικών Εκτιμήσεων στην Κύπρο στο κέντρο εκπαίδευσης του ΕΤΕΚ, στην Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κατάρτισης του Γραφείου ΤΑΙΕΧ Technical Assistance and Information Exchange (Τεχνική βοήθεια και ανταλλαγή πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Regional Training Program R.T.P.).

Έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά άρθρα και συμμετοχές σε διεθνείς συναντήσεις και το 2003 έκδωσε βιβλίο με τίτλο «Εγχειρίδιο Διαδικασίας Εκπόνησης και Αξιολόγησης Περιβαλλοντικών Μελετών – Ιστορικό και Εξέλιξη του Θεσμού στην Κύπρο», (2003) ISBN 9963-8801-0-X.

Προσλήφθηκε στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος το 1991 ως Λειτουργός Περιβάλλοντος, ασχολούμενος με περιβαλλοντικές μελέτες και θέματα διαχείρισης αποβλήτων και ελέγχου της ρύπανσης.

Διατέλεσε για τρία χρόνια (2007-2009) Διπλωματικός Ακόλουθος και Σύμβουλος Περιβάλλοντος με απόσπαση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες (ΜΑΕΕ).Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στην Υπηρεσία και μετέπειτα Τμήμα Περιβάλλοντος διετέλεσε Προϊστάμενος διάφορων Τομέων του Τμήματος Περιβάλλοντος που αφορούν θέματα πχ. Διαχείρισης Αποβλήτων και Ελέγχου της Ρύπανσης και Κλιματικής Αλλαγής και Αρχιεπιθεωρητής με βάση τους Νόμους για τον Έλεγχο της Ρύπανσης των Νερών/ Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων.

Διορίστηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ως Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος στις 3 Μαρτίου 2011 θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.