Εnglish
Κυπριακή Δημοκρατία Δασικό Κολέγιο Κύπρου Δασικό Κολέγιο Κύπρου

Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Ειδική Αναζήτηση          

  
ΕκτύπωσηΕκτύπωση


Το Δασικό Κολέγιο Κύπρου είναι ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που άρχισε τη λειτουργία του το 1951 με κύριο σκοπό την εκπαίδευση στον τομέα της Δασοπονίας, προσωπικού τόσο του Τμήματος Δασών της Κύπρου, όσο και των δασικών υπηρεσιών χωρών του εξωτερικού.Στη σχολή εκπαιδεύονται στη δασοπονική γνώση και πράξη οι νέοι δασοπόνοι που θα αναλάβουν μετά την αποφοίτηση τους το έργο της προστασίας, διατήρησης, ανάπτυξης και ορθολογιστικής διαχείρισης του δασικού μας πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Δασικό Κολέγιο υπάγεται διοικητικά στο Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και βρίσκεται στο χωριό Πρόδρομος της Επαρχίας Λεμεσού.

Το διδακτικό προσωπικό του Κολεγίου αποτελείται από το Διευθυντή, πέντε καθηγητές και ένα εκπαιδευτή. Το άλλο προσωπικό του Κολεγίου αποτελείται από το οικιακό, το γραμματειακό, το προσωπικό του λογιστηρίου και του κολεγιακού δάσους.

Το κτιριακό συγκρότημα του Κολεγίου διαθέτει γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήριο τεχνολογίας του ξύλου και συντήρησης αλυσοπριόνων, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις. Διαθέτει επίσης οικοτροφείο στο οποίο διαμένουν οι σπουδαστές, εστιατόριο, αίθουσα αναψυχής και γυμναστηρίου, γήπεδα ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας.Για εκπαιδευτικούς σκοπούς διαθέτει δασικό φυτώριο, αίθουσα βοτανολογίου, μετεωρολογικό σταθμό, πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άλλο πλούσιο εκπαιδευτικό εξοπλισμό. Επίσης διαθέτει το Κολεγιακό δάσος έκτασης περίπου 2.400 εκταρίων, ιδανικό μέρος για την παροχή δασικής εκπαίδευσης και στην απόκτηση δεξιοτεχνιών μέσω της πρακτικής εξάσκησης στο δάσος.Οι σπουδαστές είναι οργανωμένοι σε σπουδαστικό σύνδεσμο ο οποίος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην κοινωνική, ψυχαγωγική και αθλητική ζωή του Κολεγίου και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στις γύρω κοινότητες.

Στο Δασικό Κολέγιο προσφέρονται οι πιο κάτω κύκλοι σπουδών:
Αρχή Σελίδας
  

Για καλύτερη απεικόνιση του Διαδικτυακού Τόπου συνιστάται ανάλυση οθόνης: 1024 με 768 pixels

©2003 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος,
Τμήμα Δασών, Δασικό Κολέγιο Κύπρου

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας