Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
ICOSTACY - LIFE09 NAT/CY/00247

Εκδήλωση στην Κύπρο για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFEΗ συμπλήρωση των 20 χρόνων από την έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE / LIFE+, γιορτάζεται, με σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Μαΐου 2012, από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το πρόγραμμα LIFE / LIFE+ αποτελεί το εργαλείο της ΕΕ για τη χρηματοδότηση έργων που σχετίζονται με την εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ για το περιβάλλον. Στην Κύπρο έχουν χρηματοδοτηθεί 44 έργα LIFE / LIFE+, από το 1992 μέχρι σήμερα, από τα οποία, τα 11 βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Τα 20 χρόνια επιτυχούς ζωής και εφαρμογής του προγράμματος, γιορτάζονται στις 29 Μαΐου 2012 και στην Κύπρο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα έργα LIFE: PLANT-NET CY (LIFE08 NAT/CY/000453), ICOSTACY (LIFE09 NAT/CY/000247), OROKLINI (LIFE10 NAT/CY/000716) και JUNIPERCY (LIFE10 NAT/CY/000717), τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο νησί και στοχεύουν στη βελτίωση της κατάστασης διατήρησης σπάνιων και μοναδικών ειδών χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας.

Η εκδήλωση που έχει τίτλο: «20 χρόνια LIFE: Προστατεύοντας τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα», θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας (Λευκωσία), την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, στις 09:00 - 14:00.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Σοφοκλής Αλετράρης. Στην εκδήλωση θα γίνει βράβευση μαθητών από σχολεία Δημοτικής, Μέσης – Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, για τη διάκρισή τους στο πλαίσιο διαγωνισμού με θέμα: «Συμμετοχή μαθητών/τριών στις περιβαλλοντικές δράσεις σχετικές με τη βιοποικιλότητα» που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του έργου PLANT-NET CY, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται προβολή εικόνων και ταινιών που σχετίζονται με θέματα της Κυπριακής φύσης, ενώ θα υπάρχει ενημερωτικό και αναμνηστικό υλικό για την ενημέρωση των επισκεπτών.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό.Σχετικά Αρχεία:

Κατεβάστε το αρχείο Acrobat INVITATION LIFE 20 years s.pdf


Life

NATURA 2000

Τμήμα Περιβάλλοντος

Τμήμα Δασών

Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών

ΟΙΚΟΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

ΑΤΕΠΕ-Διαχείριση Οικοσυστημάτων