Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
ICOSTACY - LIFE09 NAT/CY/00247

Καλώς Ήλθατε στο Διαδικτυακό μας Τόπο


Το Πρόγραμμα ICOSTACY, με πλήρη τίτλο «Βελτιώνοντας την κατάσταση διατήρησης των ειδών πανίδας στην Κύπρο: Από την αποκατάσταση των μικροενδιαιτημάτων των ειδών έως τη συνεκτικότητα του οικολογικού τοπίου», είναι ένα πρόγραμμα LIFE Plus-Φύση, με συνολικό προϋπολογισμό €1.241.007, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά 50%.


Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο του Έργου ICOSTACY - LIFE09 NAT/CY/000247
Λευκωσία, 17 Μαρτίου 2014
Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης D5 του Έργου ICOSTACY (εργαστήρια, σεμινάρια, συνέδρια και κατάρτιση του προσωπικού) διοργανώνεται Συνάντηση Εργασίας (workshop) για τα είδη πανίδας του Έργου.

2ο Εκπαιδευτικό/ενημερωτικό σεμινάριο για το προσωπικό που ασχολείται με τη διαχείριση των φυσικών/αγροτικών περιοχών.
Την Παρασκευή 25/10/2013 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο ενημερωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της δράσης D5 του Προγράμματος ICOSTACY, για το προσωπικό το οποίο εμπλέκεται στη διαχείριση των φυσικών/αγροτικών περιοχών. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος για τα είδη, τις δράσεις και τα μέτρα διατήρησης, προστασίας και αποκατάστασης.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, στη Λευκωσία.

Δείτε το πρόγραμμα

-----------

Εκπαιδευτικό/ενημερωτικό σεμινάριο για το προσωπικό που ασχολείται με τη διαχείριση των φυσικών/αγροτικών περιοχών.
Την Τρίτη 21/5/2013 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της δράσης D5 του Προγράμματος ICOSTACY για το προσωπικό το οποίο εμπλέκεται στη διαχείριση των φυσικών/αγροτικών περιοχών. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος για τα είδη, τις δράσεις και τα μέτρα διατήρησης, προστασίας και αποκατάστασης.

Περισσότερα...

-----------

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, ο Σύνδεσμος Γονέων και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα διοργανώνουν την εκδήλωση ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, στην αυλή του σχολείου Αγίου Ανδρέα.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 από 11.00-13.00 και θα παραστούν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Λευκωσίας και βουλευτές. Την εκδήλωση στηρίζουν μεταξύ άλλων η Green Dot και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το Πρόγραμμα LIFE-ICOSTACY με τη χρήση της εκπαιδευτικής βαλίτσας που παράχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, τη διανομή ολιγοσέλιδων βιβλίων για την πανίδα της Κύπρου, καθώς και με την προβολή ενημερωτικής φορητής έκθεσης.

- - - - - - -

Την Τετάρτη 13.3.2013, θα επισκεφθούν το Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού, το Ζ’ Νηπιαγωγείο Λεμεσού και το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Μιχάλης Κακογιάννης Λάρνακας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, θα πραγματοποιηθεί σειρά παρουσιάσεων για την πανίδα της Κύπρου από το Τμήμα Περιβάλλοντος. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες από τη φορητή εκπαιδευτική βαλίτσα που παράχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ICOSTACY (Δράση D4).

- - - - - - -

Σήμερα Δευτέρα, 11.3.2013, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση 90 λεπτών στους τριτοετείς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η παρουσίαση αφορούσε τα ερπετά της Κύπρου, την αναπαραγωγή σε αιχμαλωσία που υλοποιείται στο πλαίσιο του ICOSTACY, καθώς και την παρουσίαση της φορητής εκπαιδευτικής βαλίτσας του ICOSTACY, ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

- - - - - - -
Η συμπλήρωση των 20 χρόνων από την έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE / LIFE+, γιορτάζεται, με σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Μαΐου 2012, από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το πρόγραμμα LIFE / LIFE+ αποτελεί το εργαλείο της ΕΕ για τη χρηματοδότηση έργων που σχετίζονται με την εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ για το περιβάλλον. Στην Κύπρο έχουν χρηματοδοτηθεί 44 έργα LIFE / LIFE+, από το 1992 μέχρι σήμερα, από τα οποία, τα 11 βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Περισσότερα...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Αριθμός Επισκεπτών:
track hits countΗμερολόγιο
Go
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Life

NATURA 2000

Τμήμα Περιβάλλοντος

Τμήμα Δασών

Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών

ΟΙΚΟΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

ΑΤΕΠΕ-Διαχείριση Οικοσυστημάτων