Τμήμα Γεωργίας

Τομέας: Δημόσια υγεία και υγεία των φυτών

Κύριο Θέμα: Ασφάλεια Τροφίμων

Α.1. Φυτικά πρωτογενή προϊόντα

Σκοπός: Η εφαρμογή του Κώδικα Ορθής Υγιεινής Πρακτικής στο στάδιο της πρωτογενούς παραγωγής - Εφαρμογή του Παραρτήματος Ι του Κοινοτικού Κανονισμού 852/2004/ΕΚ.

Οι παραγωγοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα παραγόμενα προϊόντα τους, σε όλα τα στάδια παραγωγής, μεταποίησης, αποθήκευσης και διανομής, ικανοποιούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η υιοθέτηση ορθών υγιεινών πρακτικών στο στάδιο της πρωτογενούς παραγωγής φρέσκων φρούτων και λαχανικών για πρόληψη και μείωση του κινδύνου εντοπισμού μικροβιακού φορτίου το οποίο να καθιστά τα προϊόντα μη ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση.

Α.2. Ζωικά πρωτογενή προϊόντα

Σκοπός: Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μέσω της ορθής χρήσης των πρόσθετων ζωοτροφών και κτηνιατρικών φαρμάκων, του ελέγχου και της τήρησης αρχείου σχετικά με τη φύση και προέλευση των ζωοτροφών καθώς και της υγιεινής παραγωγής γάλακτος.

Β. Ασφάλεια των ζωοτροφών

Σκοπός: Η ελεύθερη κυκλοφορία ασφαλών και υγιεινών τροφίµων η οποία συµβάλλει σηµαντικά στην υγεία και την ευηµερία των πολιτών καθώς και η κυκλοφορία/χρήση ασφαλών και καλής ποιότητας ζωοτροφών.

Show details for Α.1. Φυτικά πρωτογενή προϊόνταΑ.1. Φυτικά πρωτογενή προϊόντα

Show details for Α.2. Ζωικά πρωτογενή προϊόνταΑ.2. Ζωικά πρωτογενή προϊόντα

Show details for B. Ασφάλεια των ζωοτροφώνB. Ασφάλεια των ζωοτροφών