Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών

Εκδηλώσεις


Let's Do It! Cyprus - Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας
LET’S DO IT! CYPRUS – ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑ


Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών οργάνωσε την Παρασκευή, 31/3/2017 εκστρατεία καθαριότητας του βυθού αλλά και του χερσαίου χώρου του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Τριάδας στα πλαίσια της παγκύπριας εθελοντικής εκστρατείας καθαριότητας ‘’Let’s do it! Cyprus’’.

Στην εκστρατεία έλαβαν μέρος υπάλληλοι του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και άλλοι εθελοντές από το Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Αλιέων από Σκάφος Ελεύθερης Αμμοχώστου απομακρύνοντας, κυρίως από το βυθό σωρεία απορριμμάτων μεταξύ των οποίων λάστιχα, μπαταρίες κλπ.

Η ρύπανση της θάλασσας έχει αντίκτυπο σε πολλούς τομείς. Στον τουρισμό την οικονομία, τον πολιτισμό και το κυριότερο στην ανθρώπινη υγεία. Κανείς δε θέλει να κολυμπήσει σε μια θάλασσα η οποία είναι γεμάτη από πάσης φύσεως σκουπιδιών όπως πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια, πλαστικές σακούλες κλπ. Πέραν της αισθητικής όμως κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για πολλούς θαλάσσιους οργανισμούς.

Η ενεργοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη και δικαίωμα όλων μας. Είναι θέμα που μας αφορά όλους γι’ αυτό και η συμμετοχή μας, με οποιοδήποτε τρόπο στην επίτευξη του στόχου αυτού είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος του νησιού μας.


Let's Do It! Cyprus - Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας Let's Do It! Cyprus - Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας Let's Do It! Cyprus - Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας Let's Do It! Cyprus - Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας Let's Do It! Cyprus - Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας

Πολιτικη Προστασίας ΤΑΘΕ

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ (COVID-19)

Facebook

Youtube

Αίτηση για απόκτηση ερασιτεχνικής άδειας μεσω πλατφορμας

Ελάχιστα επιτρεπόμενα αλιευτικά μεγέθη

CY-FIS

Προστατευόμενες περιοχές αλιείας

Αλιευτικά καταφύγια ελλιμενισμός

Βραδινή Υποβρύχια Κατάδυση με βοηθητικές συσκευές

pandoteira

Λαγοκέφαλος

Contingency Plan

thalassia stratigiki

OROI ADEION ALIEIAS THALASSA

Thalassia epistimoniki ereuna

Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Τυχαία αλίευση χελώνας / δελφινιού / φώκιας

Καρχαρίες: Απαγορευμένα Είδη και Είδη για Καταγραφή Αλίευσης