Επικοινωνία      

Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης

Αισθητοί Σεισμοί

Αισθητή Σεισμική Δόνηση την Κυριακή 18 Σεπτέμβριου 2022 και τοπική ώρα 12:51Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 18 Σεπτέμβριου 2022 και τοπική ώρα 12:51 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητός σεισμός μεγέθους M=3.7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή Ακάμα, 25km δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 2km. Ο σεισμός έγινε ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/82105/event
Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy, και @CY_earthquakes (Twitter).
Δεδομένης της χαμηλής έντασης του συγκεκριμένου σεισμού στις κατοικημένες περιοχές της Κύπρου, και κατά συνέπεια της μικρής επίπτωσής του, το Τμήμα θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσει σε επιπρόσθετες δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα


Back To Top