Το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ)
δημιουργήθηκε το
2010-11 και
έχει σαν αποστολή την Μικροβιολογική, Χημική και Οργανοληπτική ανάλυση τροφίμων και πρώτων υλών, με στόχο να βοηθήσει την έρευνα στον ευρύτερο τομέα της παραγωγής και διάθεσης ποιοτικών, θρεπτικών
, ασφαλών και
οργανοληπτικά αποδεκτών τροφίμων.
Ερευνητικό Ενδιαφέρον
- Λειτουργικά τρόφιμα και φυσικά συντηρητικά / πρόσθετα.
- Μικροβιολογική και χημική ποιότητα των τροφίμων (ασφάλεια τροφίμων).
- Θρεπτική αξιολόγηση τροφίμων.
- Βελτίωση μεθόδων παραγωγής και τυποποίηση παραδοσιακών προϊόντων.
Ερευνητική Δραστηριότητα
- Διερεύνηση της αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής ικανότητας φυσικών προϊόντων
- Διερεύνηση της επίδρασης της επεξεργασίας και του μαγειρέματος, στα θρεπτικά και αντιθρεπτικά στοιχεία σε ξηρούς σπόρους λουβιού