Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

Διευθύντρια


Χαιρετισμός ΔιευθύντριαςΔρ Δώρα ΧειμωνίδουΑγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών.

Το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών ιδρύθηκε το 1962 μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, σε συνεργασία της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Ειδικού Ταμείου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών υπό την εποπτεία της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (FAO). Το 1967 περιήλθε στην κυριότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν αυτόνομο τμήμα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αποτελώντας τον κατεξοχήν φορέα δημόσιας γεωργικής έρευνας. Το Ινστιτούτο, διεξάγει εφαρμοσμένη έρευνα με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο γεωργοκτηνοτροφικός κόσμος του τόπου μας σύμφωνα με τις προτεραιότητες του Υπουργείου. Παράλληλα, αξιολογεί νέες επιστημονικές και τεχνολογικές μεθόδους και προτείνει καινοτόμες διαδικασίες που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωικής και φυτικής παραγωγής και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων με γνώμονα την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, μέσα σε πλαίσια αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Συνεργάζεται με το Τμήμα Γεωργίας και άλλα Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τη σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ παράλληλα, διατηρεί στενή συνεργασία με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για εξεύρεση καινοτόμων προσεγγίσεων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του, διοχετεύονται στους εμπλεκόμενους φορείς μέσω σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαλείων διάχυσης.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πληροφορίες που αφορούν τις τρέχουσες ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου, καθώς και πληθώρα συγγραμμάτων, που αφορούν εκδόσεις και ολοκληρωμένα επιστημονικά άρθρα. Επιπλέον υπάρχουν και τα νέα μας Ελληνόφωνα Ενημερωτικά Δελτία τα οποία εξυπηρετούν τόσο τους γεωπόνους των γεωργικών εφαρμογών, όσο και τους παραγωγούς, με στόχο την άμεση και εύκολη παροχή πληροφοριών και την προσφορά κάθε δυνατής βοήθειας και εξυπηρέτησης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου, σας διαβεβαιώνουμε ότι το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στον κύπριο αγρότη, στην πρώτη γραμμή στήριξης του έργου του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της προσπάθειας που καταβάλλεται για ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω της γεωργικής δραστηριότητας.


Δώρα Χειμωνίδου
No documents found


Γνωρίστε το ΙΓΕ μέσα από το Διαδίκτυο

Ενημερωτικά Δελτία

Διαδικτυακές Εφαρμογές του ΙΓΕ

Δημοσιεύσεις Ελεύθερης Πρόσβασης ΙΓΕ

Άρθρα στο περιοδικό Αγρότης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εθνική Διαδικτυακή Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Αειφόρο περιβάλλον και προστασία της άγριας ζωής

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020

Αν δεις Φωτιά 112 ή 1407

Οδηγός Συμπεριφοράς και δεοντολογίας των Δημοσίων Υπαλλήλων

e-procurment

Ενημέρωσέ με