Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Δασών

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του
Τμήματος Δασών, ενός από τα πιο παλιά κυβερνητικά τμήματα, που υπάγεται στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας μας, αποτελεί μια προσπάθειά του Τμήματος Δασών, αξιοποιώντας την τεχνολογία, να επικοινωνήσει με το κοινό και ειδικά με όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, για να τους ενημερώσει και να τους διαφωτίσει για ό,τι έχει σχέση με τα κρατικά δάση και τις άλλες δασοκαλυμμένες εκτάσεις της κυπριακής γης. Η αμεσότητα στην εύρεση χρήσιμων στοιχείων και η ταχύτητα στη διακίνηση σημαντικών πληροφοριών πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν ένα ακόμη παράγοντα εκτίμησης της αξίας του πράσινου στη ζωή μας και καλλιέργειας της αγάπης μας προς τα δάση.

Η πρώτη προσπάθειά μας ήταν να δημιουργήσουμε μια φιλική ιστοσελίδα που να εξυπηρετεί με τον πιο απλό τρόπο τους ενδιαφερομένους, αλλά ταυτόχρονα να είναι πάντοτε σε εξέλιξη ώστε να υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση και για σταδιακή αναβάθμισή της με διάφορα στοιχεία από το πλούσιο αρχειακό υλικό που φυλάσσεται στα Γραφεία του Τμήματος.

Ευελπιστούμε ότι η ιστοσελίδα μας εκτός του ότι θα παρέχει πληροφόρηση για την ιστορία των δασών μας και το έργο του Τμήματος, θα δίνει και την ευκαιρία στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και άλλους ενδιαφερομένους να βρίσκουν εύκολα χρήσιμο υλικό μέσα από τις επί μέρους θεματικές ενότητές της και γενικά θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα, γρήγορα και υπεύθυνα για ό,τι έχει σχέση με τα κυπριακά δάση.Φιλικά,

Χαράλαμπος Αλεξάνδρου
Διευθυντής Τμήματος ΔασώνΈρευνα Ικανοποίησης Χρηστών

Φόρμα Υποβολής Παραπόνων