Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Δασών

Σημεία Θέας


Σημεία Θέας – Παρατηρητήρια

--------------------


Οι ορεινές διαδρομές και γενικά η περιήγηση στα κυπριακά δάση προσφέρουν πάντοτε την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να ρεμβάσει και να απολαύσει από ψηλά τη μοναδική θέα προς το τοπίο. Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο της θέας ως βασικό στοιχείο αναψυχής αλλά και τη ζήτηση που υπάρχει για αυτή την κατηγορία δασικής αναψυχής, το Τμήμα Δασών έχει επιλέξει αρκετές θέσεις τις οποίες έχει διαμορφώσει κατάλληλα (με κιόσκια, καθίσματα, πληροφοριακό υλικό, χώρους στάθμευσης κλπ) ώστε να εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή παραμονή στο χώρο και να αποτελούν ένα ευχάριστο σταθμό για τον ταξιδιώτη.

Σημεία θέας έχουν δημιουργηθεί είτε κατά μήκος των κύριων και δασικών δρόμων είτε κατά μήκος των μονοπατιών μελέτης της φύσης και προσφέρουν μοναδικές οπτικές απολαύσεις κατά τις στιγμές ξεκούρασης ή χαλάρωσης στα σημεία αυτά. Σε περιοχές όπου φιλοξενούνται διάφορα είδη πουλιών έχουν δημιουργηθεί παρατηρητήρια με σκοπό να παρέχουν στον επισκέπτη την ευκαιρία για πτηνοπαρατήρηση.

Ο χάρτης με τις ακριβείς θέσεις (συντεταγμένες) των σημείων θέας και των παρατηρητηρίων του Τμήματος Δασών αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σε κατοπινό στάδιο.Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών

Φόρμα Υποβολής Παραπόνων