Κυπριακή Δημοκρατία

Ανακοινώσεις


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2021 (EWWR2021)
Τέλος στα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2021 (EWWR2021)

Τέλος στα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης

20/11/2021 – 28/11/2021


Η εβδομάδα πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης πόρων και διαχείρισης αποβλήτων (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωσης- 3Rs) και μέρα καθαρισμού (let’s clean up Europe) με κορύφωση τέτοιων δράσεων την προτελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Στην Κύπρο συντονιστής για την Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Για το 2021 έχει οριστεί η εβδομάδα 20 Νοεμβρίου -28 Νοεμβρίου 2021.

Στα πλαίσια αυτά, το Τμήμα Περιβάλλοντος, προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις (καφετέριες, καφεστιατόρια, κλπ) που προσφέρουν ροφήματα σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης, όπως εφαρμόσουν νέες τακτικές για μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, κάνοντας την αρχή από την εβδομάδα 20/11/2021 έως 28/11/2021.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος εισηγείται όπως προτρέπονται οι πελάτες να αγοράζουν επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια ή να φέρνουν μαζί τους τα δικά τους, για να τοποθετηθεί το ρόφημα τους από το μαγαζί της αρεσκείας τους, δίνοντας τους ως κίνητρο, να λαμβάνουν το ρόφημα τους με μειωμένη τιμή.

Ως δεύτερη επιλογή εισηγείται, να παρέχονται σκεύη επαναχρησιμοποιήσιμα (όχι μιας χρήσης), όπως γυάλινα, κεραμικά, πορσελάνης κλπ, στους πελάτες που απολαμβάνουν το ρόφημα τους στο χώρο της επιχείρησης.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν το πιο κάτω έντυπο και το αποστείλουν μέχρι τις 19/11/2021 στο Τμήμα Περιβάλλοντος στο email ngeorgiou@environment.moa.gov.cy.

Η δράση θα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων http://www.ewwr.eu/


Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobatανακοίνωση δράσης πλαστικά ποτήρια 2021docx.pdf