Τμήμα Γεωργίας

Το Sigmalive, από τον Σεπτέμβριο του 2024, συντονίζει το πρόγραμμα "Μάθε για την ΚΑΠ - Μια Συμπεριληπτική ΚΑΠ" (Learn about CAP - Inclusive CAP), το οποίο αποτελεί μια εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τη σημασία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Ειδικότερα, στοχεύει να αναδείξει τα οφέλη της ΚΑΠ για τους πολίτες της Ε.Ε. και να προωθήσει τη νέα στρατηγική 2023-2027, εστιάζοντας στο πώς μπορεί να συμβάλει στη βιωσιμότητα - κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική - στη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές.

Μια από τις δράσεις του προγράμματος μας είναι και η διοργάνωση μιας σειράς από εκπαιδεύσεις σε όλες τις πόλεις για γυναίκες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, ή δραστηριοποιούνται ήδη και θα ήθελαν να εξελίξουν την επιχείρησή τους. Οι εκπαιδεύσεις "Καλλιεργώντας την Ανάπτυξη: Στρατηγική Επιχειρηματικότητα για Γυναίκες στον Αγροτικό Τομέα" θα έχουν ως στόχο να εξοπλίσουν τις συμμετέχουσες με την ικανότητα να εντοπίζουν και να αξιολογούν νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα.

Εκπαιδευτές θα είναι ο Δρ. Δημήτρης Τσάλτας, Πρόεδρος του Tμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων στο ΤΕΠΑΚ και η κυρία Μόνικα Ιωαννίδου Πολεμίτη, Πρόεδρος ICC Women Cyprus και Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hybrid ConsulTech.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Κύπρου, ξεκινώντας με τη Λάρνακα στις 26 Μαρτίου 2025 (15:00 - 18:00, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λάρνακας στη Σκαρίνου). Θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις σε Λεμεσό (9 Απριλίου), Λευκωσία (25 Απριλίου) και Πάφο (30 Απριλίου).

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, όμως οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όσες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Facebook ή Instagram. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο euprojects@sigmalive.com ή να τηλεφωνήσετε στο +357 22 580 227 (09:00-16:30).

Τα εργαστήρια συγχρηματοδοτούνται από την επιχορήγηση IMCAP, μέσω του προγράμματος "Μάθε για την ΚΑΠ - Μια συμπεριληπτική ΚΑΠ".